Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Medicii abia acum au dezlegat taina creșterii numărului de copii cu pancreatite

Medicii abia acum au dezlegat taina creșterii numărului de copii cu pancreatite

 

Ieri, Centrul Național Anticorupție a făcut publice detalii din dosarul licitațiilor trucate, unde agenții economici favorizați de către angajații de stat livrau alimente alterate pentru cantinele grădinițelor. Medicii spun că acum a apărut și explicația, de ce cazurile de intoxicații și alte afecțiuni intestinale s-au întețit în rândurile copiilor.

Echipa Odoraş, a încercat să afle pe cale oficială, mai multe informaţii de la instituţii medicale, privind frecvenţa internărilor cu intoxicaţii în rândul copiilor de vârstă şcolară şi preşcolară, dar a fost refuzată. Ni s-a spus doar: “Ținând cont de bomba mediatică care a fost lansată ieri pe toate canalele mass-media, cred că nici o instituţie nu vă va oferi asemenea informaţii”.

Sub anonimat, totuşi, cadrele medicale, ne-au confirmat faptul că numărul de cazuri de pancreatite şi dereglări gastrice a fost în creştere în perioada primăvară - toamnă. “Ieri, cred că am găsit o explicaţie la numărul mare de copii internaţi în secţia noastră, care veneau cu dureri în burtă, diaree şi vomă”.

Acest fapt a fost confirmat şi de multe mame, care au scris pe reţelele de socializare.

“Copilul meu a făcut pancreatită la trei ani, acum la cinci - gastroduodenită. Frecventăm grădinița de la doi ani, iar în această perioadă urmăm un regim alimentar special și cu toate astea vara asta iarăși a avut o criză de dureri acute în burtă. Să răspundă în fața legii ce-i ce mi-au otrăvit copilul în cunoaștere de cauză!”, spune o mamă.

“În fiecare seară când îmi iau copilul acasă de la grădiniţă, se plânge de dureri de burtă”, spune alta.

O altă mamă declară că, după ce copilul ei a ajuns la spital cu intoxicație, direct la reanimare, a fost telefonată să nu spună că de la grădiniță s-a intoxicat. „Vă închipuiţi? Ei se tem că o să  vină vreo comisie şi o să închidă grupa pe carantină!!! Eram foarte furioasă!”.

Astfel, un grup de mame s-a solidarizat pe o reţea de socializare şi sunt gata să acţioneze în judecată pe cei care distrug cu bună ştiinţă zi de zi sănătatea copiilor noştri. 

 

Foto: Philly.com

Share:

Articole recomandate