Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Mama din Ucraina care a scris pe spatele fetiței datele de contact, crezând că va muri, a ajuns în Franța

Mama din Ucraina care a scris pe spatele fetiței datele de contact, crezând că va muri, a ajuns în Franța

O mamă care a scris cu pixul datele de contact pe spatele fiicei sale de doi ani, în timp ce fugea din Ucraina, a descris pentru BBC disperarea ei din acele momente, scrie protv.md 

Sasa Makovii a spus că a scris numele micuței Vira, vârsta și câteva numere de telefon, chiar pe spatele fetiței, în cazul în care familia ar fi fost separată sau ucisă, în timp ce fugea din Kiev. „În cazul în care noi am fi fost uciși, iar ea ar fi fost găsită, s-ar fi știut cine este”, a declarat pentru BBC Sasa Makovii.

Familia se află acum în Franța, unde se simte „înconjurată de dragoste și grijă”.

După sosire, Sasa a postat pe Instagram o fotografie a scrisului de pe spatele Virei, iar imaginea a devenit virală. „Era prima zi de război și ne pregăteam pentru a fugi din Kiev și pur și simplu nu știam ce va fi”, a declarat Sasa.

A fost cea mai mare teama a mea ca Vira se va pierde sau ca vom muri și nu va ști niciodată cine este sau din ce familie provine”, a spus Sasa.

„M-am gândit că ar putea găsi câteva informații pe internet, să-mi găsească contul de Instagram și va putea să-și vadă părinții”, a spus femeia.

Ajunsă în Franța, după o lungă călătorie prin Moldova, România și Belgia, Sasa Makovii spune că este „zdruncinata” psihic. Războiul este atât de traumatizant, spune ea, încât și ieșitul afară este înfricoșător pentru ea, pentru că vede în orice piatră o mină anti terestră.

„Vira este bine. E prea mică pentru a înțelege ce se întâmplă. Poate simte tensiunea mea, dar este prea mică pentru a înțelege. Sunt foarte fericită ca este mica.”, a mai spus femeia.

Sursa foto: protv.md
Share:

Articole recomandate