Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Lecții culturale în troleibuzele din Chișinău. Ce bine sună!

Lecții culturale în troleibuzele din Chișinău. Ce bine sună!

Începând cu această săptămână, locuitorii capitalei care călătoresc cu troleibuzul se bucură de adevărate lecții culturale chiar în timp ce călătoresc. Odată cu anunțarea fiecărei stații, urmează și o scurtă informare despre personalitatea sau locul al cărui nume îl poartă. Inițiativa dată are drept scop promovarea culturii naționale și nu doar, atât copiii, cât și maturii, având o ocazie în plus de a învăța sau a-și reaminti personalitățile și locurile ce ne descriu ca neam.

Despre implementarea acestui proiect a anunțat încă săptămâna trecută viceprimarul mun. Chișinău, Ruslan Codreanu, iar inițiativa se pare că aparține profesorilor de la Universitatea de Stat din Moldova.

„De săptămâna viitoare, în troleibuzele din Chișinău, pe lângă anunțarea stației, va urma și o scurtă descriere despre semnificația denumirii acesteia. Locuitorii capitalei care vor călători cu transportul public vor cunoaște personalități, evenimente, locuri care țin de cultura națională și internațională, în cinstea cărora au fost numite străzile Chișinăului. Mă bucur enorm când oameni frumoși vin cu proiecte pentru Chișinău. Un mulțumesc enorm profesorilor de la USM. Un exemplu frumos de implicare, de care Chișinăul nostru are atât de mare nevoie”, a scris acesta pe pagina sa de facebook.

Așadar, acum deplasarea cu troleibuzul va fi altfel. Ascultă mai jos ce bine sună, așa fiind la fiecare stație!

Foto: diez.md

Share:

Articole recomandate