Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

În spitalele pentru copii din capitală sunt internați mai mulți pacienți decât capacitatea de tratament

În spitalele pentru copii din capitală sunt internați mai mulți pacienți decât capacitatea de tratament

În cele 16 puncte de testare COVID-19 instalate în Chișinău s-au testat până în prezent 12 mii de persoane, scrie MOLDPRES.

Sursa citată a menționat că în acest moment, în spitalele municipale specializate pentru tratamentul copiilor sunt internați de două ori mai mulți copii decât capacitatea instituțiilor. „Spitalul V. Ignatenco și cel de Boli Contagioase pentru copii au devenit cele mai mari instituții medicale pediatrice dedicate tratării COVID în Republica Moldova”, a subliniat Șeful Direcției generale sănătate și asistență socială, Boris Gîlcă.

De asemenea, Boris Gîlcă a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei că într-o săptămână de activitate a punctelor de testare COVID-19 din municipiu s-au testat peste 12 mii de persoane, dintre care circa 3000 au fost declarate pozitive.

Potrivit oficialului, cele 16 puncte de testare instalate de primărie în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vor activa încă o săptămână, dar durata de funcționare a acestora ar putea fi prelungită în funcție de evoluția situației pandemice.

Sursă foto: eSP.md 

Share:

Articole recomandate