Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Elevii moldoveni pot merge gratis la studii în SUA

Elevii moldoveni pot merge gratis la studii în SUA

FLEX este unul din programele de schimb cultural-educativ, dedicat tinerilor din ţările spaţiului ex-sovietic, astfel, elevii din Republica Moldova pot participa şi în acest an la acest program. Flex le oferă posibilitatea de a petrece un an academic în SUA.

Programul a fost creat de Congresul Statelor Unite pentru a oferi o mână de ajutor din partea poporului american către oamenii ce locuiesc în spațiul fostei Uniuni Sovietici. Acesta a format primul program de lungă durată pentru elevii din școli și licee să călătorească pe perioada de un an în SUA.

Bursa FLEX asigură următoarele:
• Călătorii tur-retur de la domiciliu la Chișinău și internaționale (de la locul de trai până în America)
• Bursă lunară pentru a susține paticipantul să se implice în diferite activități sociale și să procure lucruri personale
• Plasarea într-o familie gazdă selectată în SUA, timp de un an
• Înscrierea într-o școală din SUA
• Un program de activități de pregătire înainte de plecare și la întoarcere în țară
• Un program de activități în cadrul comunităților locale din SUA
• Asigurare medicală, cu excepția condițiilor medicale pre-existente și stomatologice

Candidații trebuie să se înscrie pe pagina web: americancouncils.md/flex_reg/. Ulterior vor trece un test. În perioada 7-24 septembrie, testările se vor efectua în 14 orașe din republică.

Pentru a participa la prima etapă, elevii trebuie să se prezinte la unul din centrele de testare cu: certificatul de naştere, buletinul de identitate sau paşaportul internaţional (în original), o fotografie recentă tip document 4x5, un creion şi un pix.

Foto: flex-exchange.ru

Share:

Articole recomandate