Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Durata concediului de paternitate ar urma să fie extinsă în Republica Moldova

Durata concediului de paternitate ar urma să fie extinsă în Republica Moldova

Durata concediului de paternitate ar urma să fie extinsă în Republica Moldova de la 56 de zile până la un an. Mai exact, dacă familia a decis ca un părinte să stea în concediu doar o perioada din cei trei ani, atunci celălalt părinte să poată avea grijă de copil pe perioada de concediu rămasă. De asemenea, se dorește oferirea unei noi opțiuni de valorificare a indemnizațiilor pentru îngrijirea copilului, scrie TVR Moldova. 

Deputaţii PAS, Dan Perciun şi Marina Morozova au propus o iniţiativă legislativă prin care vor să ofere părinţilor şi posibilitatea de a partaja concediul de îngrijire a copilului şi indemnizaţia.

Dan Perciun, deputat PAS: „Azi sunt două opțiuni, fie persoana alege să stea acasă cu copilul timp de trei ani și să beneficieze de o indemnizație de 30% din salariul pentru ultimele 12 luni, fie să stea acasă doi ani și două luni și atunci în primul an indemnizația este 60% din salariul anterior iar următorul an reprezintă 30% din salariu. Sunt persoane care vor să stea o perioada mai scurtă, dar cu o indemnizație mai mare. Pentru acest persoane creăm condiția să stea acasă cu copilul un an și două luni, dar să beneficieze de o indemnizație de 90%”.

 

 

Sursa foto: dcnews.ro

Share:

Articole recomandate