Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Declarație oficială. Părinții nu sunt obligați să achite pentru alte cărți decât cele oferite de Ministerul Educației

Declarație oficială. Părinții nu sunt obligați să achite pentru alte cărți decât cele oferite de Ministerul Educației

Ministerul Educației s-a autosesizat referitor la cazul de la Liceul Teoretic ”A. Russo” din Chișinău, semnalat în mass-media, privind refuzul de a primi un copil în clasa I pentru neachitarea ”fondului școlii”. În cadrul unei discuții cu directorul liceului, viceministrul pe domeniul învățământului preuniversitar Elena Cernei, a menționat că Ministerul Educației nu încurajează acțiunile de colectare a banilor de la părinți, sub orice forme și pretexte.

”Nu se admit nici un fel de scuze în care se invocă necesitatea colectării banilor pentru anumite cărți, caiete ale anumitor autori, anumite mărci de rechizite sau alte tertipuri. Ministerul Educației îi asigură fiecărui elev setul de manuale necesare și se achită doar chiria acestora. Totodată, accentuez că inițiativa de a crea asociații părintești trebuie să fie anume a părinților, nicidecum a administrației școlii sau a cadrelor didactice, iar aderarea părinților este benevolă”, a menționat Elena Cernei.

Plățile de închiriere a manualelor sunt probate prin Ordinul Ministerului Educației nr. 473 din 24 mai 2016 și pot fi consultate de orice persoană AICI.

Foto: a1.ro

Share:

Articole recomandate