Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Cum sunt copiii afectați de războiul din Ucraina?

Cum sunt copiii afectați de războiul din Ucraina?

Având în vedere că războiul Rusia-Ucraina continuă de mai bine de o lună, conflictul a atins o etapă sumbră: 4,3 milioane de copii, mai mult de jumătate din populația de copii estimată a țării, de 7,5 milioane, sunt goniți din casele lor, transmite avantaje.ro

Este una dintre cele mai rapide deplasări pe scară largă de copii de la al Doilea Război Mondial. James Elder, un purtător de cuvânt al UNICEF, a declarat pentru Al Jazeera că „în fiecare secundă de când a început acest război, un copil ucrainean a devenit refugiat”.

Cel puțin 143 de copii ucraineni au fost uciși de la începutul invaziei Rusiei asupra țării și 216 au fost răniți, a anunțat luni biroul procurorului general din Ucraina într-un mesaj pe Telegram. Alți zeci de mii rămân expuși riscului de deces sau rănire. Accesul la ajutorul umanitar devine din ce în ce mai dificil, în timp ce expunerea la conflict are un impact asupra sănătății mintale a civililor.

Medicii ucraineni spun că absența bruscă a taților, forțați să rămână în țară după ce guvernul a aplicat legea marțială care interzice părăsirea bărbaților cu vârsta între 18 și 60 de ani, dăunează vieții copiilor.

De asemenea, UNICEF avertizează că micuții care fug de război riscă să fie traficați. Traficanții exploatează adesea haosul mișcărilor mari de oameni, copiii fiind deosebit de vulnerabili.

Și forțele ruse au fost criticate pentru tratamentul lor față de copii. Ambasada SUA la Kiev a postat pe Twitter : „Conform Ministerului de Externe ucrainean, forțele ruse au mutat ilegal 2.389 de copii ucraineni din regiunile Donețk și Lugansk în Rusia. Aceasta nu este asistență. Este o răpire.”

 

 

 

Sursa foto: libertv.md

Share:

Articole recomandate