Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Cum a fost atacată de rechin românca ucisă în Egipt

Cum a fost atacată de rechin românca ucisă în Egipt

Românca ucisă de un rechin în timp ce făcea scufundări în Marea Roșie, în Egipt, avea 44 de ani, era necăsătorită, nu avea copii și lucra la ANAF Suceava. Scufundările erau marele său hobby iar astăzi urma să se întoarcă la serviciu, povestesc colegele sale, scrie unica.ro

Tragedia româncei s-a întâmplat la doar câteva sute de metri de locul unde o altă turistă, din Austria de această dată, a fost omorâtă tot de un rechin, iar scenele îngrozitoare au fost filmate de zeci de turiști și au făcut înconjurul lumii.

Românca dispăruse de două zile de la hotel

Românca de 44 de ani dispăruse de două zile de la hotel. Duminică a fost găsită fără viață într-un golf din stațiunea Sahl Hasheesh, informează sursa citată.

„Este șocant puțin faptul că tocmai un rechin s-a aventurat la o apă de adâncime foarte mică și mai ales în zona recifului să atace. Din câte am înțeles de la autorități nici nu ar fi specii foarte periculoase în această zonă. Apa este foarte mică, este o zonă cu recif.”, a declarat, pentru PRO TV, Cristina Ramses, ghid turistic local.

Cum ar fi ajuns rechinii atât de aproape de țărm

Una dintre explicațiile acestor atacuri ale rechinilor ar fi faptul că un vas cu aproximativ 16,000 de oi s-a scufundat în Marea Roșie, în urmă cu o lună. Cadavrele animalelor ar fi fost purtate de curenți, iar rechinii au fost atrași în respectiva zonă.

 Mai multe plaje de la Marea Roșie sunt, în continuare, închise, din cauza tragediilor. Ministerul Român de Externe le recomandă cetățenilor români care se află în vacanță să respecte recomandările autorităților locale în privința zonelor sigure de recreere și înot în mare.
 

 

Share:

Articole recomandate