Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Copii lăsați singuri timp de 2 săptămâni, cel mai mic are doar 8 luni. Mama lor a fost găsită cumpărând vin

Copii lăsați singuri timp de 2 săptămâni, cel mai mic are doar 8 luni. Mama lor a fost găsită cumpărând vin

Copilașii au fost lăsați singurei, având de mâncare doar un sac de cartofi și niște varză. Fata cea mai mare, de 13 ani, a fugit de acasă. Un băiat de 10 ani s-a adăpostit la niște rude sau vecini. O altă fetiță de 8 ani a rămas astfel singură în casă cu bebelușul de 8 luni. Micuții au trăit în condiții inumane timp de 2 săptămâni, iar recent mama lor a fost găsită de oamenii legii în timp ce încerca să procure o sticlă cu vin de la vecini.

„Copiii uitați de mamă 14 zile. Dragi mămici, marți seara, pe un grup de pe Fb a apărut o postare despre 4 copii abandonați de mamă în spital. Cineva îmi făcuse tag. De ieri dimineață am aflat telefonul spitalului din Nisporeni, am telefonat medicul, șeful secției în care sunt internați doi din ei: fetița de 8 ani și piciul de 8 luni. Am vorbit cu asistenta socială a spitalului, am alertat Ministerul Protecției Sociale să ceară raportul pe familie de la primărie și asistenta socială locală. Liniștit și fără zarvă”, a scris Cristina Mastac-Comerzan pe grupul de Facebook Ask a Mom.

Potrivit ei, copilul de 8 luni era plin de răni și de păduchi, deoarece nu a fost schimbat câteva zile. Cristina se întreabă unde era administrația localității că nu a observat în ce condiții cresc cei 4 copii.

Potrivit informațiilor din presă, copiii mai mari și-au găsit adăpost la rude, iar cei mici au fost puși într-un centru de plasament din Nisporeni. Însă urmează a fi transferați la Chișinău.

 

Informații și foto: facebook.com/Ask a Mom

Share:

Articole recomandate