Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Cazurile de boli diareice - în creștere, iar majoritatea bolnavilor sunt copii

Cazurile de boli diareice - în creștere, iar majoritatea bolnavilor sunt copii

Numărul de cazuri de boli diareice acute printre populaţia municipiului Chişinău este în creştere. Astfel, la Centrul de Sănătate Publică din Chişinău au fost declarate 307 cazuri în ultima săptămână a lunii iulie, ceea ce e cu 33 de cazuri mai mult faţă de săptămâna precedentă. Printre copiii cu vârsta cuprinsă între 0-17 ani au fost înregistrate 225 de cazuri sau 73,3% din numărul total.

Rata spitalizării a constituit peste 50%, în instituţiile medicale de profil infecţios fiind spitalizaţi 154 de bolnavi.

În instituţiile preşcolare au fost înregistrate 35 de cazuri sporadice de boli diareice acute.

În ultimele două luni ale anului în Chișinău se atestă o sporire a morbidității prin infecțiile enterovirale. Astfel, de la începutul anului până în prezent s-au înregistrat 206 cazuri de boală, inclusiv 12 cazuri de meningită seroasă (toate cazurile de meningită seroasă s-au înregistrat în luna iulie). Majoritatea cazurilor (70,2%) au fost determinate la copiii cu vârsta 0-17 ani.

Totodată, au fost colectate 28 de probe de apă din bazinele acvatice, dintre care 7 au fost pozitive (a fost depistat V.cholerae NON 01) în apele lacului or. Vatra şi râul Nistru din Vadul lui Vodă, lacurile din parcurile “La Râşcani”, “Valea Morilor”, “Valea Trandafirilor”, “La Izvor”. În contextul celor expuse, Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii publice din municipiul Chişinău nu recomandă scăldatul în aceste bazine acvatice.

Foto simbol: kherson.net.ua

Share:

Articole recomandate