Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Cazul fetiței omorâte de îngrijitoare îi face pe părinți să ceară instalarea camerelor video în grădinițe

Cazul fetiței omorâte de îngrijitoare îi face pe părinți să ceară instalarea camerelor video în grădinițe

Comunitatea Părinți Solidari a decis să organizeze o acțiune la Ministerul Educației pentru a solicita instalarea camerelor video în grădinițe. Acțiunea vine după ce am aflat de tragedia cumplită dintr-o familie de moldoveni stabilită în  Israel, unde fetița lor de un an și câteva luni a fost omorâtă la grădiniță de către dădacă. Despre caz puteți citi AICI.

În locul lui YASEMIN putea fi copilul oricui! În R. Moldova, ca și în Israel, la fel nu există camere de supraveghere video în grădinițele de stat, iar unii copii sunt supuși abuzurilor fizice și emoționale, așa cum relatează de mai multe ori părinții! Prin intermediul #Flash-mobului vom arăta sustinerea și compasiunea noastră părinților lui Yasmin - Dorina și Vladimir, și vom avea un moment de reculegere în memoria micuței”, scrie în anunțul evenimentului AICI.

Împreună vom cere schimbarea legii și în Rep. Moldova, așa încât toate grădinițele de stat să fie dotate cu camere de supraveghere video. Deasemenea vom încuraja părinţii, profesorii, educatorii şi autorităţile să folosească tehnici de educare pozitivă și sigure pentru viața copiilor!”.

Flash-mob-ul se anunță vineri, 15 iunie, la ora 13.00 în Piața Marii Adunări Naționale. Participanții sunt ândemnați să aibă cu ei baloane negre, iar la final va fi depus un demers la Ministerul Educației.
 

Share:

Articole recomandate