Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Câți copii ucraineni au fost încadrați în instiuțiile de educație timpurie din capitală

Câți copii ucraineni au fost încadrați în instiuțiile de educație timpurie din capitală

87 de copii ucraineni au fost încadrați în instiuțiile de educație timpurie din capitală, totodată, 12 persoane și-au prezentat disponibilitatea de a se angaja. În același timp, refugiații au beneficiat de asistență psihologică și de activități didactice, informează șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău, Andrei Pavaloi, în cadrul Ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău, scrie jurnal.md

„La ziua de astăzi au fost încadrați 87 de copii în instiuțiile de educație timpurie, respectiv de la 2,3 ani - 15 copii, 3,4 ani - 18 copii, 4,5 ani - 32 de copii, 5,6 ani - 11 copii și 6,7 ani - 11 copii. Iar în instituțiile secundare din municipiul Chișinău au fost încadrați 448 de copii, majoritatea fiind încadrați în clasele primare și clasele gimnaziale, 19 elevi fiind încadrați în clasele liceu”, a menționat Pavaloi.

Șeful de la educație a mai adăugat că mai multe cadre didactice au frecventat centrele de plasament, în același timp, refugiații au beneficiat și de asistență psihologică.

„39 de cadre didactice au frecventat centrele de plasament și la activitățile acestor cadre didactie au participat 263 de copii. De asemenea, a fost instituită tabăra de zi pentru copiii din familiile refugiate. Inițial a fost programată pentru 50 de copii, la data de 17 având circa 70 de copii înregistrați. Avem 12 persoane care și-au prezentat disponibilitatea de a se angaja, dintre care trei pentru funcții didactice, de asemenea doi asistenți medicali și 6 persoane pentru bucătar, splătoareasă, etc. 25 de psihologi din echipa mobilă au acordat asistență psihologică în cele 12 centre de cazare pentru refugiați. De asistență au beneficiat 69 de adulți și 78 de copii”, a conchis șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău.

 

 

Sursa foto: Știri.md

Share:

Articole recomandate