Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Bufete suedeze în școlile din Chișinău

Bufete suedeze în școlile din Chișinău

Începând cu anul 2012, modelul de „bufet suedez” a fost implementat în 58 de instituții de învățământ din Chișinău.

Pe parcursul anului 2015, au fost deschise cantine cu autodeservire pentru copii  în 11 instituţii de învăţământ iar în acest scop, în anul curent din bugetul municipal au fost alocaţi 1 milion de lei.

De menţionat că odată cu implementarea proiectului „Bufetul suedez" în şcoli, s-a redus considerabil cantitatea resturilor de mâncare lăsate de copii, cheltuielile însă au rămas aceleaşi, iar elevii au posibilitatea să aleagă şi să mănânce ce le place şi cât doresc. 
În continuare, Primăria Chişinău planifică instalarea liniilor pentru alimentaţia elevilor prin autodeservire în toate instituţiile de învăţământ, unde parametrii sălilor de servire a mesei permit acest lucru. Pentru anul viitor în bugetul municipal sunt prevăzuţi 360 mii lei pentru a deschide alte 3 linii de cantine cu autoservire în şcolile din municipiu. 

Proiectul privind alimentaţia elevilor după modelul „Bufet suedez" a fost lansat în anul 2012, la iniţiativa primarului general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă. Direcţiile raionale de învăţământ din republică de asemenea şi-au exprimat intenţia de a prelua modelul de autodeservive pentru organizarea alimentaţiei în instituţiile de învăţământ primar şi secundar.  

Foto: chisinau.eu

Share:

Articole recomandate