Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Au adus aurul acasă! Două luptătoare din Moldova au devenit campioane europene

Au adus aurul acasă! Două luptătoare din Moldova au devenit campioane europene

Noutăți frumoase din lumea sportului. Două tinere sportive din Republica Moldova au reușit să devină campioane europene. Este vorba despre luptătoarele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita, transmite diez.md

Luptătoarea Irina Rîngaci (68 kg) a devenit pentru al doilea an consecutiv campioană europeană. În finală, eleva lui Andrei Chiperi a învins-o cu 10-0 pe franțuzoaica Pauline Lecarpentier. Irina Rîngaci este o sportivă moldoveană, luptătoare în stil lupte libere. În 2021, ea a câștigat două medalii de aur la proba de 65 kg femei: la Campionatul mondial de la Oslo, cât și la Campionatul european de la Varșovia. Este prima campioană mondială la lupte din istoria Republicii Moldova. Vezi un interviu realizat cu Irina după ce a devenit campioană mondială.

Luptătoarea Anastasia Nichita (59 kg) a devenit campioană europeană. În finala de la Budapesta, eleva lui Tudor Cîrlan a dispus cu 4-1 de poloneza Jowita Maria Wrzesien.

Anastasia Nichita este o luptătoare din Republica Moldova în stil lupte libere. A câștigat medalia de aur la proba feminină 59 kg la Campionatul European de Lupte din 2020, desfășurat la Roma. În același an, a luat aurul la aceeași probă la 2020 Individual Wrestling World Cup, competiție organizată în locul Campionatului Mondial. A fost desemnată cea mai bună sportivă a anului din Republica Moldova în anii 2019 și 2020.

O altă luptătoare, Mariana Draguțan (55 kg) a cucerit medalia de bronz. Asta după victoria în fața nemțoaicei Anastasia Blayvas.

 

 

Sursa foto: diez.md

Share:

Articole recomandate