Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Angajații Grădinii Zoologice din Harkov, uciși de soldații ruși, după ce au rămas să îngrijească animalele

Angajații Grădinii Zoologice din Harkov, uciși de soldații ruși, după ce au rămas să îngrijească animalele

Doi angajați de la grădina zoologică din Harkov, care au rămas în urmă lună trecută pentru a hrăni și a avea grijă de animale în mijlocul bombardamentelor puternice ale forțelor ruse, au fost găsiți morți, a anunțat marți, 19 aprilie, conducerea grădinii zoologice, citată de CNN, scrie TV8.md

Grădina zoologică Feldman Ecopark a transmis că a primit confirmarea luni că angajații au fost găsiți baricadați într-o cameră. Acolo, au fost împușcați de soldații ruși. 

Nu este încă clar când au murit cei doi, dar potrivit conducerii grădinii zoo, aceștia erau dați dispăriți de la începutul lunii martie. 

Mai multe animale au fost evacuate în timpul bombardamentelor, inclusiv lei, jaguari, vulpi argintii și hiene, potrivit comunicatului. 

Cei doi angajați au rămas la grădină pentru a hrăni animalele. Când ceilalți angajați au revenit în zonă în 7 martie, cei doi erau de negăsit. 

„Angajații i-au căutat și au informat forțele de ordine. Vom prețui amintirea binecuvântată a acestor oameni minunați și curajoși. Sincere condoleanțe familiilor și prietenilor lor. Credem că oamenii cruzi care au comis asta vor fi cu siguranță pedepsiți!”, a mai transmis Feldman Ecopark. 

Situat în nord-estul Ucrainei, Harkovul a fost bombardat puternic de la începutul invaziei ruse. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că bombardamentele rusești au ucis cinci locuitori și au rănit alți 15 duminică. El a adăugat că în ultimele zile, 18 persoane au fost ucise și 106 au fost rănite.

Share:

Articole recomandate