Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Angajații din grădinițele și școlile din Chișinău, care vor colecta ilicit bani, vor fi concediați imediat

Angajații din grădinițele și școlile din Chișinău, care vor colecta ilicit bani, vor fi concediați imediat

Angajații din grădinițele și școlile din Chișinău, care vor colecta ilicit bani, vor fi sancționați prin eliberare din funcție. Despre aceasta a anunțat primarul general interimar, Ruslan Codreanu, la ședința Primăriei, anunță suntparinte.md.

Edilul interimar susține că informația privind interzicerea colectării ilicite de bani este afișată în instituțiile de învățământ, doar că prevederea continuă să fie încălcată. „Vom schimba abordarea. Există Codul Muncii care prevede clar care sunt contravențiile și sancțiunile pentru depășirea atribuțiilor. Nu vom mai merge cu scrisori la Centrul Național Anticorupție, să căutăm părinți care să semneze petițiile respective. Tot ce înseamnă colectare de bani, instigare la colectare de bani, transmiterea mesajului de colectare de bani, colectare de bani pentru manuale care nu sunt prevăzute în curriculum etc. va fi sancționată conform Codului Muncii cu eliberare imediată de la locul de muncă”.

Potrivit unui Ordin aprobat de Direcția generală educație, tineret și sport Chișinău, sunt interzise colectările ilicite de bani sub orice pretext.

 

Foto simbol: sputnik.md

Share:

Articole recomandate