Odoraș.

Odoraș.

Opinia unei mame: Învață copilul să-și împartă jucăriile cu cei din jur

Opinia unei mame: Învață copilul să-și împartă jucăriile cu cei din jur

Diana Ivanov este o mămică activă a doi copii, aceasta administrează blogul twiceMOMat22 și recent a publicat o postare pe pagina sa de Instagram despre timpul petrecut cu copiii pe terenul de joacă și conflictele tipice care apar.

Nu e al tău!
Voi cât de des auziți această remarcă la terenul de joacă, de cele mai multe ori însoțită de soluția „hai să te joci cu lucrurile tale!” Apoi urmează un protest cu lacrimi și strigăte „eu vreau asta!” până părintelui îi crapă răbdarea și purcede la amenințări „Liniștește-te că mergem acasă!”.
Copiii sunt de fire curioși și mereu îi interesează alte jucării decât cele care le aparțin. De asta, atunci când ies afară, e NORMAL să vrea să se joace cu mingea, mașina, trotineta altor copii. Noi, părinții, nu trebuie să vedem asta ca pe obrăznicie și un motiv de a-i da la brazdă pentru că pun mâna pe lucruri străine, ci o oportunitate de a le dezvolta inteligența socială, abilitățile de negociator și a practica dărnicia.
Noi avem așa o înțelegere cu David: „orice jucărie pe care o ia-i afară e de împărțit. Deci dacă ai o mașinuță, un Lego preferat pe care NU vrei să o dai pe o perioadă scurtă nimănui să se joace, e perfect ok (și eu am lucruri pe care nu aș vrea să le împart cu cineva) dar o lăsăm acasă și te joci cu ea în intimitatea ta. Toți copiii sunt curioși și, la fel cum ție îți place să te joci cu excavatorul altui băiețel, așa și el vrea să cerceteze jucăria ta. Dacă vrei o jucărie a unui copil de pe teren, mergi și o ceri politicos. Șansele că el să ți-o ofere vor crește dacă îi vei da o jucărie de-a ta în schimb. Astfel ambii veți fi fericiți. Tu ai ocazia să încerci o jucărie nouă și el se bucură să o manevreze pe a ta. Când plecăm acasă, dă-i jucăria proprietarului, mulțumești și le strângi pe ale tale în torbă.” I-am explicat asta de zeci de ori. Acum tot mai rar trebuie să îi reamintesc întregul scenariu pentru că, în mare parte, îi vine natural să ceară, să negocieze și să mulțumească.
Haideți să ne tratam copii cu respect. Și pe cei care nu-s ai noștri tot și să facem din terenul de joacă un loc plăcut atât pentru micuți, cât și pentru noi.

Sursa: instagram.com

Share:

Articole recomandate