Odoraș.

Odoraș.

Tedi

La Festivalul Graviduțelor s-a discutat despre superstițiile în sarcină

La Festivalul Graviduțelor s-a discutat despre superstițiile în sarcină

Pe data de 7 februarie, revista online pentru părinți Odoraș a organizat prima ediție din anul curent a Festivalului Graviduțelor. Medicii invitați la eveniment, majoritatea obstetricieni-ginecologi au abordat o serie de subiecte de mare interes pentru viitorii părinți, despre ce anume s-a discutat în cadrul evenimentului aflați în continuare.

Natalia Raiu, medicul obstetrician-ginecolog de la Spitalul Internațional Medpark, a prezentat tema „Nașterea naturală – o provocare pentru femeia secolului XXI”. Specialista a menționat că nașterea naturală este împărțită pe perioade: perioada I este cea de dilatare a colului uterin, perioada a II-a ține de expulsia fătului și perioada a III-a ține de delivrența placentei. Pentru gestionarea durerii în timpul travaliului, medicul a oferit câteva sfaturi: optează pentru o rudă sau prieten care să vă însoțească la naștere; informează-te despre naștere, mergi la cursuri prenatale; exersează respirația ritmică, respiră adânc pe contracții; optează pentru un duș cald; continuă să te miști, găsește poziția confortabilă; roagă-ți partenerul să-ți facă masaj.

 

Medicul obstetrician-ginecolog, Valeriu Pădure, a informat participanții despre importanța calciului în sarcină. Calciul reprezintă 2% din toată masa corpului și este necesar pentru participarea la reacții vitale: formarea oaselor, dinților, unghiilor și părului; participarea la reacții neurale; participarea la reglementarea nivelurilor de insulină și glucoză; efect pozitiv asupra coagulării sângelui; acțiune antiinflamatorie, antioxidantă și antialergică. Medicul a menționat că în perioada gravidității se recomandă o doză zilnică de calciu de 1000-1500 mg. În acest sens, a recomandat produsul Davita Bone, care este un supliment de calciu pentru femeile însărcinate, dar și pentru cele care își doresc să rămână însărcinate.

 

Consultantul superior în alăptare, Olga Gutium, invitată de compania Bayer, a prezentat tema „Cele mai importante întrebări de după naștere: mituri și adevăruri”. Iată câteva întrebări și răspunsuri prezentate în cadrul evenimentului: 1. De ce trebuie copilul atașat la sân chiar din primele ore dacă laptele încă nu a apărut? – Laptele încă nu există, dar este colostru, care îndeplinește cea mai importantă funcție – protejează organismul bebelușului și îi oferă hrană. 2. Simt dureri groaznice când pun copilul la piept, e normal? – Durerea în timpul alăptării este întotdeauna semnul că copilul nu ia corect sânul (sfârcul). Durerea nu trebuie răbdată. Este necesar de corectat cauza și de folosit unguentele speciale pentru îngrijirea sânilor, cum ar fi Bepanthen unguent. 3. E nevoie de fiecare dată de spălat sau de șters sfârcurile înainte de alăptare? – Nu este nevoie și nici nu se recomandă să vă spălați sfârcurile înainte de alăptare. Dacă simțiți un miros neplăcut, e suficient să schimbați mai des pernuțele igienice pentru piept.

 

Reprezentantul medical Sergiu Ioncu a informat participanții despre produsul Elevit 3 – formulă concepută special pentru perioada de alăptare și îngrijire postnatală. Elevit 3 conţine vitamine, oligoelemente, DHA și luteină, pentru a ajuta la acoperirea necesităţilor nutriţionale crescute ale mamei şi pentru a ajuta la dezvoltarea continuă a copilului. Nevoile la care răspunde Elevit 3: dezvoltarea normală a vederii și a creierului nou-născutului, susținerea sistemului imunitar, sănătatea osoasă și energia mamei.

 

Nutriționista Irina Aniri a prezentat tema „Alimentația gravidelor pe trimestre” și a îndrumat femeile care planifică o sarcină să nu uite de: o consultație medicală generală (pentru ambii parteneri, care include un istoric medical, personal și familial riguros) și o consultație ginecologică, pentru femei; o consultație stomatologică și a nutriționistului; screeningul pentru HIV, sifilis, hepatită, imunitatea la rubeolă; adoptarea unui regim alimentar sănătos, diversificat, împreună cu un supliment de acid folic, pentru femei; igiena alimentară riguroasă; evitarea suplimentelor cu vitamina A și a peștelui în cantități foarte mari; practicarea regulată a activității fizice și menținerea unei greutăți optime; renunțarea la fumat, alcool, droguri, discutarea medicației cronice cu medicul și evitarea toxinelor din mediul profesional; pentru consumatorii inveterați, reducerea dozei zilnice de cofeină.

 

Medicul infecționist – hepatolog, Tatiana Chiriac, de la Laboratorul Medical Genesys, a informat participanții despre profilaxia maladiilor infecțioase în timpul sarcinii. Aceasta a menționat simptomele de avort spontan: sub 13 săptămâni (dureri pelviabdominale, pierderi de sânge vaginal) și mai mult de 13 săptămâni sunt simptomele specifice nașterii (dureri, contracții, sângerări vaginale, lichid amniotic, embrion expulzat de obicei viu). Cauzele apariției maladiilor infecțioase sunt: embrionul este vulnerabil la agresiune infecțioasă din cauza imaturității sistemului său biologic; este un mediu bun de cultură pentru germeni.

 

Un moment special pentru toți participanții este alegerea „Reginei serii” și anume a graviduței cu cel mai mare termen de sarcină. De  această dată, mămica norocoasă a avut 41 de săptămâni de sarcină și a primit în dar un coș plin de produse pentru îngrijirea și creșterea copilului.

 

Medicul obstetrician-ginecolog, Cristina Ipati, a vorbit despre superstițiile în sarcină și igiena intimă în această perioadă importantă. De asemenea, medicul a prezentat produsul Saforelle care protejează și calmează pielea sensibilă și iritată. Saforelle nu conține săpun, parabeni, coloranți și este testat ginecologic și dermatologic. Brusturele, principalul compus al Saforelle, este utilizat în mod tradițional în fitoterapie și are proprietăți emoliente, calmante și antipruriginoase.
Saforelle este special conceput pentru toaleta intimă și corporală a pielii sensibile și iritate. Saforelle se recomandă ca adjuvant în tratamentul iritațiilor cutanate și intime și este unicul produs folosit în faza acută a candidozei vulvo-vaginale, pentru înlăturarea pruritului și eritemului din prima aplicare. Datorită PH-ului său ușor alcalin și formulei îmbogățite cu extract de brusture și agenți grași, Saforelle este adaptat în mod special utilizării zilnice și respectă echilibrul natural al pielii.

 

Reprezentantul medical Diana Sen a prezentat produsul Eubiotic Baby picături care este o combinație din cele mai studiate tulpini probiotice din lume, special concepută pentru bebeluși încă din prima zi de viațăcu indicații în: reducerea riscului apariției diareii și a altor probleme digestive cauzate de dezechilibrul florei intestinale în urma consumului de antibiotic, reducerea riscului apariției și severității colicilor, reducerea riscului apariției și dermatitei atopice.

 

Reprezentantul medical Anatol Zagaevschi a vorbit despre produsul Fitolizyna nefrocaps care: menţine funcţionarea corectă a rinichilor; menţine funcţionarea corectă a căilor urinare; contribuie la creşterea eliminării apei din organism, datorită cărui fapt ameliorează eliminarea împreună cu urina a produselor metabolice; contribuie la eliminarea bacteriilor patogene din căile urinare datorită acţiunii benefice asupra contracţiei adeziunii lor la pereţii căilor urinare.

 

Reprezentantul medical Zinaida Ungureanu a prezentat tema „ Pregătirea și îngrijirea sânului cu ajutorul produselor Multi-Mam”. Un produs special conceput pentru pregătirea mamelonului înainte de sarcină și folosit ca scop profilactic împotriva ragadelor în timpul alăptării este Multi-Mam Balm. Acest produs protejează mameloanele înainte și după alăptare, previne ragadele mamare, hidratează și păstrează pielea în stare elastică și sănătoasă. Pentru a sprijini procesul natural de cicatrizare și a calma rapid durerea asupra mameloanelor iritate, specialista a recomandat produsul Multi-Mam Compresses.

 

Reprezentantul medical Mihai Pleșca a vorbit despre produsul Tyrosur. Acesta are efect antibacterian împotriva infecțiilor și contribuie la vindecarea rapidă a rănilor la adulți și copii de la naștere. Principalul component activ al Tyrosurului este tirotricina, un antibiotic topical natural, avantajul căruia este că el nu acționează asupra întregului organism, deoarece nu este absorbit în sânge, ci acționează exclusiv la locul infecției, are un spectru larg de acțiune antibacterian și este, de asemenea, eficient asupra câtorva specii de ciuperci.

 

Următorul eveniment marca Odoraș va avea loc pe data de 3 martie. Află AICI mai multe detalii despre următorul seminar informativ dedicat în special viitorilor părinți.

 

 

 

Share:

Articole recomandate