Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Vinete umplute cu ciuperci, roșii și mozzarella

Vinete umplute cu ciuperci, roșii și mozzarella

Vinete umplute cu ciuperci, roșii și mozzarella - o bunătate aromată cu un gust deosebit.

Ingrediente

2 vinete mijlocii

250 g ciuperci, spălate si tocate

1 ceapa roșie, tocată

50 g de nuci

frunze de patrunjel plat, tocate

1/2 linguriță de cimbru proaspăt, se toacă doar frunzele

2 caței de usturoi, presat

1 lingură de unt 

1 roșie mare, feliată

4 felii de brânză mozzarella

sare de mare și piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Într-o cratiță mare se aduce apa până la temperatura de fierbere, în apă clocotită se pun vinetele întregi. Cratița cu tot cu vinete se retrage de pe foc, se acoperă cu capac și se lasă deoparte, timp de 10 minute. Vinetele vor pluti deasupra apei, iar dupa 5 minute trebuie întoarse pentru a se înmuia pe toate părțile.

Dupa 10 minute se scot din apă și se taie în jumătăți, pe lung. Cu ajutorul unei linguri se scoate pulpa de vânătă și se taie în bucăți mici, lăsând coaja intactă.

Se încinge untul într-o tigaie mare, se adauga ceapa și usturoiul, se prăjesc 1-2 minute, până se înmoaie. Se adaugă ciupercile și se prăjesc la foc mare timp de 3 - 5 minute, apoi se adaugă pulpa de vinete și se pregătește timp de 5 - 7 minute. 

Tigaia se retrage de pe foc, se adauga amestecul de pătrunjel și cimbru. Se condimentează cu sare, piper și se amestecă.

Umplutura din tigaie se toarnă în bărcuțele de vinete, se presară nucile, iar deasupra se aranjează feliile de roșii. 

Bărcuțele de vinete se aranjează într-o tavă și se coc în cuptor la temperatura de 180 de garde, timp de 20 minute.

Vinetele se scot din cuptor și se acoperă cu felii de mozzarella, se mai pun în cuptor pentru înca 10 -15 minute, până când se topește mozzarella.

Sursa: jurnalderetete.md

Share:

Articole recomandate