Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Înghețată de casă cu fructe. Un desert ideal pentru zilele toride de vară

Înghețată de casă cu fructe. Un desert ideal pentru zilele toride de vară

Ei bine, dacă și tu te-ai săturat de dulciurile cumpărate și îți dorești să îți delectezi papilele gustative cu un desert unic, făcut în casă, însă fără să stai prea mult în bucătărie, noi avem soluția. Știm că nu este deloc plăcut să faci prăjituri care necesită coacere, așa că cel mai bine este să încerci o rețetă de înghețată, care se face în casă, simplu și fără prea multe bătăi de cap!

Înghețata este desertul de vară căutat și adorat de toată lumea, mai ales de copii. Dacă vrei să renunți la chimicalele din magazine, iar înghețata să devină parte dintr-o dietă sănătoasă și hrănitoare pentru tine și cei dragi, cel mai recomandat este să o prepari chiar la tine acasă. Sortimentele de înghețată, preparate din fructe și alte ingrediente naturale, sunt numeroase și totodată reprezintă cele mai savuroase și hrănitoare deserturi de vară.

Ei bine, azi nu ne oprim la o înghețată de casă dintr-un singur fruct, ci din mult mai multe. Dacă ai prin case fructe ce observi că nu s-au mâncat și se vor strica în scurt timp, cel mai bine este să le cureți, să le speli, le bagi în congelator, iar apoi să prepari o înghețată de casă delicioasă. Iată cum se face pas cu pas!

Înghețată de casă cu fructe – ingrediente

500 de grame de fructe proaspete sau congelate (căpșuni, mango, banane sau orice alt fruct)

330 ml. lapte bătut (2% grăsime)

80 de grame de miere de albine ( mai multă dacă folosiți fructe mai acide)

Înghețată de casă cu fructe – mod de preparare

Ei bine, după cum ai văzut, ai nevoie de doar 3 ingrediente pentru această rețetă de înghețată de casă cu fructe, iar gustul este cu adevărat unul unic. Nu, nu este prepară deloc greu, iar ca și pont, rețeta este gata mult mai rapid dacă folosiți fructe congelate.

Totuși, dacă folosiți fructe proaspete, acestea se spală, se usucă, se curăță de codițe și se taie în bucăți potrivite. Se aranjează fructele într-un singur strat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și se dau la congelator 2-3 ore, până îngheață. Apoi, ne comportăm cu ele de parcă sunt fructe congelate, așa că le punem în vasul blenderului și adăugăm apoi laptele bătut și mierea.

Se prelucrează la blender la viteză mare, până încep fructele să se mărunțească, iar apoi la viteză mică până devine omogen și compoziția este închegată. Se toarnă în vase mici, corespunzătoare, iar apoi întreaga compoziție trebuie lăsată la congelator aproximativ 30 de minute. După ce s-a scurs acest interval de timp, te poți delecta cu o înghețată de casă cu fructe, alături de cei dragi. Poftă bună!

Share:

Articole recomandate