Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Beneficiile măştilor de păr cu ulei de măsline. Cum să le faci acasă!

Beneficiile măştilor de păr cu ulei de măsline. Cum să le faci acasă!

Uleiul vegetal poate proteja părul împotriva deteriorării şi are efect de hidratare. Potrivit unui studiu din 2017, un compus numit scualen care se regăseşte în uleiul de măsline virgin, are capacitatea de a acţiona ca un compus hidratant în numeroase produse cosmetice. Uleiul de măsline virgin conţine vitamina E şi alţi antioxidanţi. Un studiu din 2010 arată că nutrienţii din vitamina E ajută la creşterea părului.

Pe lângă acestea, ca beneficii putem menţiona şi:

- reducerea deteriorării şi ruperii firului de păr

- oferă mai multă hidratare

- oferă strălucire

- părul devine mai moale

- ajută la creşterea părului

- firul este mai puternic

- vârfurile se despică mai puţin

- ameliorează mătreaţa.

Uleiul de măsline este ideal pentru părul subţire, uscat, deteriorat sau tratat chimic (vopsit), dar şi pentru părul gras şi pisicos.

Cum să faci o mască de păr cu ulei de măsline?

Plusul cel mai mare e că măştile cu ulei de măsline pot fi realizate acasă. Ai nevoie doar de un ulei extra virgin, dar înainte de a face amestecul cu alte ingrediente, verifică dacă îţi afectează firul de păr. P

1. Mască de păr cu ou, miere şi ulei de măsline

Pentru această mască foloseşte atât gălbenuşul de ou, cât şi albuşul, pentru că ajută părul să crească mai repede, dar şi să aibă grijă de firul de păr deteriorat. Potrivit cercetărilor, vitaminele A şi E, biotina şi acidul folic (toate regăsite în ou), au fost asociate cu creşterea părului. Pentru părul uscat, poţi adăuga miere.

Ai nevoie de:

1 ou

2 linguriţe de miere

2 linguriţe ulei de măsline

Mod de preparare:

Sparge oul într-un castron şi bate-l până se formează o pastă. Adaugă mierea şi uleiul de măsline. Dacă vrei să schimbi consistenţa amestecului, le poţi încălzi înainte. Amestecă toate ingredientele. Le pui pe păr și lași o perioadă să acționeze. Stai cu masca cât de mult poți. Clătește mai întâi cu apă rece!

 

2. Mască pentru păr cu avocado şi ulei de măsline

Vitaminele, mineralele şi acizii graşi pe care îi conţine avocado ajută la hidratarea părului. De asemenea, cuticula firului de păr se repară, ceea ce previne ruperea acestuia.

Ingrediente:

1/2 avocado

2 linguriţe ulei de măsline

Mod de preparare:

Pisează jumătatea de avocado, adaugă uleiul de măsline şi amestecă cele două ingrediente până se formează o pastă. O pui pe păr și stai cât de mult timp ai. Apoi clătește și spală cu șamponul obișnuit.

3. Mască pentru păr cu ulei de arbore de ceai şi ulei de măsline

Dacă te confrunţi cu mătreaţă sau ai un scalp iritat, uleiul de arbore de ceai ajută la ameliorarea celor două mari probleme. Un studiu din 2002 sugerează că utilizarea uleiului de arbore de ceai a fost asociată cu scăderea cantităţii de mătreaţă.

2-4 linguriţe ulei de măsline, în funcţie de lungimea şi grosimea firului de păr

2-4 picături de ulei de arbore de ceai

Le amesteci și le pui pe păr. Ții masca o perioadă după care speli părul în mod obișnuit.

 

Sursa: csid.ro; fashionfad.ru

Share:

Articole recomandate