Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

9 jocuri potrivite pentru călătoriile cu maşina

9 jocuri potrivite pentru călătoriile cu maşina

Urmează o călătorie lungă cu maşina iar piciul vostru vă tot bate la cap că se plictiseşte? Vezi câteva jocuri distractive pe care să le jucaţi împreună în maşină:

1. Dinaintea înapoi

Jocul e foarte simplu, tot ce trebuie să faceţi e să rostiţi cuvintele cu dinaintea înapoi. Spune-i un cuvânt, de exemplu „copac”, iar copilul trebuie să spună cuvântul invers, „capoc”, iar mai apoi inversaţi-vă cu rolurile, el spune cuvântul corect, tu îl inversezi.

2. O literă – mai multe cuvinte

Regula e următoarea: alegeţi o literă şi spuneţi pe rând cuvinte care încep cu această literă, iar cine nu mai cunoaşte cuvinte – a pierdut jocul.

3. Prima literă

În timp ce mergeţi în maşină, alegeţi un obiect pe care îl vedeţi (de exemplu copac). Tot ce trebuie să faceţi e să construiţi o propoziţie în care toate cuvintele să se înceapă cu litera obiectului ales, în cazul nostru „C”. De exemplu: „ Copii cuminţi ca cărţile cu cunoştinţe”.

4. Cuvântul secret

Alegeţi un cuvânt ( de exemplu copac). În loc să îi spuneţi copilului cuvântul respectiv, alcătuiţi o propoziţie în care fiecare cuvânt să se înceapă cu literele cuvântului „copac”: „Câţi Ochi Pitici Are Crocodilul?”. Copilul trebuie să memoreze primele litere din cuvânt, după care va cunoaşte cuvântul iniţial.

5. Spionii

Un joc care la sigur le va plăcea. Atribuiţi fiecărei litere câte o cifră: A-1, B-2, C-3,D-4, E-5, F-6, G-7, H-8, I-9, Î-10, J-11, K-12, L-13, M-14, N-15 etc. Tot ce trebuie să faci este să îi transmiţi un mesaj codat. De exemplu „3-1-13” – înseamnă „cal”.

6. „6 cuvinte”

Regula e următoarea: fiecare propoziţie pe care o spuneţi nu trebuie să conţină nici mai mult nici mai puţin de 6 cuvinte (inclusiv conjuncţiile, prepoziţiile). Este important ca propoziţiile să aibă sens: „Vreau să faci un pic linişte”.

7. „Litera lipsă”

Imaginaţi-vă că o literă a dispărut pur şi simplu ( de exemplu litera C). Trebuie să vorbiţi astfel încât nici un cuvânt să nu conţină această literă:

-Mama, vreau să beau apă.

-Ne oprim să luăm apă.

8. Fazan

Regula e următoarea: cineva zice un cuvânt, iar următorul un cuvânt care începe cu ultimele două litere. De exemplu: copAC > ACtOR > ORnitoriNG. Pierde cel care nu ştie un cuvânt care începe cu cele două litere.

9. Da sau Nu

Un joc potrivit pentru drumurile lungi. Gândiţi-vă la un cuvânt, fără ca să îi spuneţi copilului care e cuvântul. El trebuie să vă pună întrebări pentru a ghici cuvântul, la care puteţi răspunde doar cu „da” sau „nu”. De exemplu dacă e cuvântul „mama”.

Este un obiect? – Nu

Este o fiinţă vie? – Da

Eu o cunosc – Da

Foto: regencyinsurance.net

Share:

Articole recomandate