Odoraș.

Odoraș.

Linex

Cum îți dai seama dacă bebelușul are gaze sau colici

Cum îți dai seama dacă bebelușul are gaze sau colici

În cazul în care cel mic își arcuiește spatele, plânge sporadic și scoate sunete ascuțite și scurte ca durată, poate avea gaze. Însă cum îți dai seama dacă are gaze sau colici? Nici una dintre aceste situații nu este una care să vă bucure, dar, din fericire, există remedii pentru a-i ușura disconfortul.

Gazele la bebeluși sunt des întâlnite. O parte a problemei este că cei mici înghit aer atunci când plâng sau sunt alăptați, ceea ce duce la apariția gazelor, după cum afirmă gastroenterologul pediatru Lawrence Hoberman. Gazul la bebeluși poate fi cauzat și de lipsa bacteriilor bune din tractul gastro-intestinal, ceea ce poate duce la probleme de digestie. Acest lucru se poate întâmpla după un tratament cu antibiotice sau de la cezariană, care limitează expunerea bebelușului la lactobacillus, bacteriile prietenoase digestive, care se află în canalul vaginal.

Gaze sau colici? Cum le deosebești?

De unde știi că gazele celui mic nu sunt de fapt colici? În timp ce colicile sunt conectate cu problemele digestive și gaze, diferența este reprezentată de frecvență. Dacă cel mic plânge timp de mai mult de trei ore, pe o perioadă mai mare de trei zile și nu funcționează remediile pentru gaze, probabil că principalul vinovat este reprezentat de colici.

Cum poți scăpa de gaze la bebeluși

Alege mâncarea potrivită. Pe măsură ce introduci alimentele solide în alimentația celui mic, ai grijă la alimentele care pot agrava gazele. În cazul în care micuțul nu are suficiente bacterii bune în intestine, s-ar putea să digere greu fructele bogate în fructoză sau legumele cu un conținut bogat de amidon, precum merele, perele, cartofii și morcovii. În schimb, optează pentru fructele cu un conținut scăzut de fructoză, cum ar fi caisele, bananele și piersicile, și legume ca spanac sau dovleac.

Alăptarea. Printre numeroasele beneficii care sunt oferite de alăptare se numără și proteinele din laptele matern, care sunt mai ușor de digerat pentru bebeluși, comparativ cu proteinele din formula de lapte.

Folosirea unui probiotic. Gazele la copii pot fi cauzate uneori de prea puține bacterii intestinale care ajută digestia, acest lucru putând fi cauzat de cezariană sau de un tratament cu antibiotice. Dar un supliment de probiotice poate ajuta la creșterea bacteriilor bune și poate încuraja dezvoltarea sănătoasă a tractului intestinal al copilului, după cum afirmă Hoberman. De fapt, o doză zilnică de probiotice pulbere amestecată în produsele alimentare ale bebelușului ar putea ajuta la eliminarea gazelor într-o perioadă de 3-10 zile. Consultă-ți întotdeauna medicul, înainte de a-i oferi celui mic un nou supliment.

 

Sursa: totuldespremame.ro; materinstvo.ru

Share:

Articole recomandate