Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Guguţă şi Spiridon Vangeli au premiat copiii creativi

Guguţă şi Spiridon Vangeli au premiat copiii creativi

De Ziua internaţională a copiilor, 1 iunie, copiii au avut ocazia să descopere ”Planeta de vis a copiilor”, împreună cu Spiridon Vangheli şi, desigur, nepoţeii lui. La Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei au venit zeci de copii. Ei au fost întâmpinaţi de câteva standuri cu lucrări origami făcute de copii şi, desigur, de marele scriitor al copiilor.

Timp de mai bine de o oră, copilaşii care s-au împrietenit deja cu Guguţă şi Ciuboţel, dar şi cei care abia urmează să o facă, au făcut o călătorie în copilăria acestor eroi, cu ajutorul scriitorului. Spiridon Vangheli a răscolit printre amintiri şi a povestit cu  emoţii despre prietenul lui, Grigore Vieru, despre limba maternă şi despre cum a luat naştere Abecedarul din care au învăţat părinţii micilor cititori.   Cei  mai curajoşi şi creativi, au participat la un concurs de scrisori adresate lui Guguţă.

Cele mai ingenioase, interesante şi creative scrisori au fost premiate. Scrisorile care au atins sufletul scriitorului şi al publicului au fost premiate cu câte 100 de lei - locul III, 200 de lei - locul II şi câte 50 de lei premii de câteva scrisori care meritau încurajate. Toţi premianţii au primit şi câte o carte cu aventuri. Marele premiu de 300 de lei - locul I, nu a fost oferit nimănui. Scrisorile au fost premiate nu doar după conţinut şi creativitate, dar şi după ortografie. Pentru că o scrisoare trebuie nu doar să cucerească, ci să fie oglinda sufletului.

Toţi copiii au primit autografe şi au făcut poze cu Spiridon Vangheli şi i-au făcut invitaţii la ei în localitate.
 

Share:

Articole recomandate