Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

A fost deschis un centru gratuit pentru copii și adulți care trec prin situații dificile de viață

A fost deschis un centru gratuit pentru copii și adulți care trec prin situații dificile de viață

Centrul Multifuncțional pentru Copil și Familie „Sfânta Ana” este un loc cald unde mamele și copiii găsesc soluții complexe la nevoile lor, dar și comunicare și liniște sufletească. Centrul activează de trei luni și lucrează cu adulți și copii care trec prin situații dificile de viață, transmite diez.

La doar trei luni de la lansare, Centrul Multifuncțional pentru Copil și Familie „Sfânta Ana” a devenit un loc sigur și de încredere pentru sute de familii aflate în dificultate. Echipa Centrului colaborează practic cu toate organizațiile din Republica Moldova, care lucrează cu refugiații ucraineni, cu adulți și copii care trec prin situații dificile de viață.

Peste 900 de persoane refugiate s-au adresat deja cel puțin o dată pentru ajutor sau sprijin la Centrul „Sfânta Ana”. Acestea au beneficiat de suport material (pachete cu produse alimentare, igienice), de consiliere psihologică și juridică gratuite, servicii de integrare pe piața muncii, fie le-a fost facilitat accesul la instruire și formare profesională. Peste 300 de persoane refugiate și 165 de familii din comunitatea locală au primit pachete cu produse alimentare și igienice din partea Băncii de Alimente, partener strategic al Misiunii Sociale „Diaconia”.

Zilnic, peste 20 de elevi din clasele I-VII frecventează programul After School de la „Sfânta Ana”. Elevii dispun de sală de clasă dotată cu calculatoare și conexiune la internet. Copiii din Ucraina se bucură de sprijinul pedagogilor care le facilitează învățământul la distanță, ajutându-i să rămână conectați cu școala și profesorii de acasă. Fiecare elev care alege să frecventeze centrul beneficiază de transport gratuit de la școală spre centrul „Sfânta Ana”, de un prânz cald și gustos și comunicare vie cu prieteni noi.

Pentru cei mai mici beneficiari, a fost gândit programul RESPIRO. Copiii de la trei la șase ani pot fi lăsați pentru câteva ore în grija pedagogului și psihologului, care îi implică pe copii în activități educative și distractive, oferind părintelui un respiro pentru a merge la un interviu de angajare, la un curs de profesionalizare sau pentru a se ocupa de sarcini cotidiene urgente.

 

 

 

Sursa foto:diaconia.md

 

 

 

Share:

Articole recomandate